Home Wat is GWWweb.nl Uw site toevoegen Pers Contact

Infra aanbestedingen

Aanbestedingen

Aanbestedingskalender
Alle Nederlandse en Europese aanbestedingen. De aanbestedingskalender.nl is een website van de stichting CROW. Op de site staan honderden aanbestedingen en meldingen die gratis zijn te doorzoeken. Tegen betaling kunt u van de meeste aanbestedingen ook de aanbestedingsdocumenten inzien

TenderNed
Marktplein voor aanbestedingen. TenderNed.nl is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Op TenderNed publiceren gemeenten, provincies, ministeries en waterschappen hun aanbestedingen. Het aantal publicerende diensten groeit zeer snel.
Wilt u met uw bedrijf op aanbestedingen inschrijven dan hoeft u slechts eenmaal uw bedrijfsgegevens in te voeren. Een vermindering van administratieve lasten.

TED
Europese openbare aanbestedingen. TED is opgezet door de Europese Commissie. De grotere aanbestedingen uit alle tot de EU behorende landen worden hierop gepubliceerd.

Overheidsplannen
Alle investeringsplannen én aanbestedingen van overheden onder één dak

Aanbestedingsmonitor
Aanbestedingen en gemeenten. Op de Aanbestedingsmonitor drempelbedragen die meer dan 400 gemeenten aanhouden voor zowel onderhandse aanbestedingen als openbare en europese aanbestedingen. De aanbestedingsmonitor is een initiatief van TenderCoach.

Cobouw
CoBouw Bouwberichten. Vooral gericht op de B+U maar ook geschikt voor de GWW-branche. CoBouw Bouwberichten is interessant voor het traject na de aanbesteding. Welke projecten lopen, wie bouwt, wie is de opdrachtgever. Niet gratis.

Aanbestedingen ProRail
Prorail publiceert aanbestedingen zowel op de Aanbestedingskalender en/of op TenderNed als ook op de eigen ProRail website.

Meer over aanbestedingen

PIANOo
PIANOo Expertisecentrum Aanbesteden biedt informatie, advies, instrumenten en praktische tips aan iedereen die zich in de publieke sector bezighoudt met het inkopen en aanbesteden van werken, leveringen en diensten. Het doel: professionalisering van inkoop bij alle overheden. Met oog voor rechtmatigheid én doelmatigheid (value for taxpayers money). PIANOo werkt voor en met een netwerk van ruim 3.500 inkopers en aanbesteders.

Kenniscentrum Europese Aanbestedingen
Een initiatief van Conducto. Op deze portalsite vindt u informatie over de theorie en praktijk van Europese aanbesteding zoals aanbestedingsprocedures, drempelbedragen, nieuwe aanbestedingswet en de bronnen van aanbestedingsrecht.

Nederlandse Vereniging van Inkopers (NEVI)
NEVI is dé beroepsvereniging voor inkoopmanagement zowel binnen bedrijven als binnen de overheid. Naast een inkoopbrede benadering, focust NEVI zich op specifieke doelgroepen, waaronder de bouw en/of de overheid.

EMVI aanbestedingen

'Economisch meest voordelige inschrijving' (EMVI). In het kort betekend EMVI dat de gunning van de opdracht niet plaatsvindt op grond van de laagste prijs maar op basis van de prijs / kwaliteitverhouding.
Meer uitleg op Wikipedia.

Rijkswaterstaat, maar ook steeds meer provincies en gemeenten, kiezen voor een gunning op basis van de EMVI. Het Kenniscentrum van Rijkswaterstaat heeft een heldere handleiding op de site staan.

TenderNed.nl